Att våga göra nya saker!

Hur känner du för att prova på något nytt? 
 

För många kan det kännas väldigt jobbigt. Man får ont i magen, blir stressad och det slutar med att man helt enkelt skiter i det. Bara för att det känns så svårt. 
 
Våga prova!!!

Att testa på något nytt är bland det roligaste man kan göra, och det gäller så mycket! Laga ny mat, prova på en ny idrott. Åka iväg över en helg och övernatta i en helt annan stad!? Eller varför inte bara hitta en helt ny hobby? 

I mitt liv, så finns det några självklara fall där jag tagit initiativet och faktiskt våga prova på något nytt. Jag tänker dela med mig av tre stycken. 

1. Amerikansk Fotboll. Detta va något jag ville prova på, jag va inne i vad jag visste skulle bli min sista säsong i Ishockey. Men lagidrott är så förbaskat roligt! Så jag tittade upp träningstiderna på Internet, lånade farsans bil och så åkte jag dit. Presenterade mig och sa att jag ville börja spela Amerikansk Fotboll. Detta är bland det bästa jag gjort, jag har fått väldigt många nya vänner. Lärt mig otroligt mycket och det va även här som mitt gymmande sakta men säkert började öka. Vilket jag nu i dag är väldigt tacksam för.

2. Krav Maga. Här va situationen inte riktigt densamma. Jag kände redan några som också skulle börja. Men jag har här även där lärt känna många nya människor och skapat vänskapsband som jag aldrig fått annars. Sedan så är krav maga väldigt roligt och något jag kommer ha nytta av resten av mitt liv!
 
3. för ca 40 minuter sedan, kom jag hem från något som jag velat lära mig väldigt, väldigt länge. Nämligen att åka Snowboard! Jag har sagt i flera år att "Nu är det dags" men jag har skjutit på det av olika anledningar. Men jag bestämde mig, Det är fan dags! Fixade bräda, skor, bindningar. Och sedan sa jag åt några kompisar att Nu fan åker vi! 
Jag måste säga att det gick riktigt bra. Jag har turen att vara snabblärd. Drattade självklart på arslet några gånger men det är sånt man får ta. 


Slutsats? 

Våga! Ni kommer växa som människor, ni kommer få nya kamrater. Nya människor i ditt liv. Vem vet kanske träffar ni ditt livs kärlek? Allt är möjligt, bara ni VÅGAR! Det är inte farligt, det gör inte ont. Ingen kommer skratta åt er! Det kommer alltid finnas personer som tar emot er med öppna armar och säger "Såhär går det till, häng med oss" 

// Mattias